Pers en Nieuws van Mirakels Maastricht

Pers en Nieuws

Persbericht 28 november 2016

Published in Pers en Nieuws

Persbericht 28 november 2016

Mirakels: “Schatkamer van de Kerstman” op Vrijthof Maastricht

Santpoort – Maastricht. De Kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof is geheel vernieuwd. De nieuwe organisatie heeft veel geïnvesteerd  in een sfeervolle markt en heeft de ambitie om de Kerstmarkt in Maastricht  tot de mooiste van Europa te maken. Het Santpoortse team van Mirakels, onder leiding van Dolf Langelaan en Mirella Hermans, is gevraagd om “De Schatkamer van de Kerstman” neer te zetten. Het kasteel met de Schatkamer heeft een prominente locatie gekregen, pal naast het “Huis van de Kerstman”. De Kerstmarkt Magisch Maastricht op het Vrijthof  vindt plaats van vrijdag 2 december  t/m maandag 1 januari 2016.

Santpoort en omgeving kent de organisatie van Mirakels nog van 2010, toen aan de voet van de Ruïne van Brederode een groots kerstdorp werd neergezet. Na die tijd heeft het team van Mirakels zich gefocust op de Kerstmarkt in Maastricht. Jaar na jaar werd er steeds grootser uitgepakt. Vorig jaar werd een compleet Kasteel op het Vrijthof neergezet, volgepakt met een uniek assortiment kerstartikelen.
Het publiek en zelfs de Gemeenteraad Maastricht vond dit sfeervolle Kasteel Mirakels een aanwinst voor het Vrijthof. Niet alleen vanwege het stijlvolle decor, dat prachtig aansluit bij de monumentale gebouwen op het Vrijthof, maar ook vanwege de grote diversiteit aan kerstartikel die te koop werden aangeboden. Dat hoort immers zo op een kerstmarkt.

Het is dan ook niet vreemd dat de nieuwe organisatoren, Ralph Bastiaens en Ralph Meijs, snel contact zochten met Dolf en Mirella van het team Mirakels. Zij krijgen het verzoek om Kasteel Mirakels in 2016 om te dopen tot “De Schatkamer van de Kerstman”. Bastiaens en Meijs hebben namelijk een ambitieus vernieuwingsplan voor de Kerstmarkt neergelegd, waarbij romantiek en sfeer de boventoon voeren. De Kerstmarkt in Maastricht moet immers weer de mooiste van Europa worden!
Eén van de vernieuwingen is dat de Kerstman op feestelijke wijze op 7 december in Maastricht formeel wordt binnengehaald. Na een rondrit vanaf het treinstation door de stad, eindigt de intocht op het Vrijthof bij het “Huis van de Kerstman” waar hij tot en met 1 januari zijn intrek neemt.  Dit huis is gebaseerd op het wereld beroemde “home of Santa Claus” in Rovaniemi. Een authentiek houten huis uit Finland. Hier kunnen de bezoekers zien hoe de Kerstman (en zijn elfjes) woont, werkt en slaapt.

Mirakels: Schatkamer van de Kerstman
Pal naast het huis van de Kerstman staat “De Schatkamer van de Kerstman”. Deze heeft dit jaar een nieuw sprookjesachtig kasteeldecor in de stijl van Anton Pieck. Binnen treft de bezoeker de mooiste en grootste kerstshop (200 vierkante meter) van Nederland aan. Meer dan 10.000 verrassende en betaalbare kerstartikelen worden in een fraai verlichte shop aangeboden. Denk daarbij aan levensgrote kerstmannen, notenkrakers, kerstpluche, kerstkeramiek, guirlandes, handgeblazen kerstballen, houtsnijwerk, geschenken, sneeuwpoppen, kerstmokken, kerstsieraden, accessoires, lantaarns, verlichte en muzikale kersthuisjes, soldaten, engelen, …. en dan nog veel, veel en véél meer. Kortom het grootste assortiment kerstproducten, waarbij de bezoekers door de fraaie presentatie als een magneet naar binnen wordt getrokken.

Veel meer vermaak
Nieuw dit jaar op de Kerstmarkt op het Vrijthof is de “Dickens Village”. In dit dorp vindt de bezoeker ambachten (kaarsenmaker, houtbewerker, ambachtelijke bakker etc.), een streekmarkt en typische producten. Zij kunnen zich laten verrassen door mee te doen aan een van de workshops en eigen kerstgeschenken te maken! Midden op het plein, voor de prachtige Hoofdwacht, staat een 14 meter hoge kerst-/wensboom. Hier kan iedereen een persoonlijk kerstwens uitbrengen.

Ook aanwezig op het Vrijthof is de authentieke spiegeltent “De Bon Vivant”. Deze straalt het ultieme kerstgevoel uit tijdens de donkere maar gezellige wintermaanden. Onder het genot van een warme chocomel of een lekker speciaal biertje kunnen bezoekers hier ieder moment van de dag terecht voor culturele, muzikale of creatieve activiteiten.

Verder mag de schaatsbaan natuurlijk niet ontbreken. Met een oppervlakte van 900 vierkante meter vormt deze grote schaatsbaan het kloppend hart van het plein. Dit jaar geheel overdekt met transparant dak met daarin tevens een wintercafé en winterlounge waar de bezoekers onder andere kunnen genieten van glühwein en warme chocolademelk.

Tot slot zijn er gedurende de gehele periode diverse artiesten geboekt om het publiek te vermaken. Denk daarbij aan Fanfare St. Servatius, Mixed Harmony Maastricht, Limburgse Kerststerrenparade, Magische Kerstshow, Jazz Maastricht, Disco schaatsen, Vioolwonderland, Sylvester Party, optredens van allerlei Gospel- en Dickenskoren en Apres-ski party’s  op de vrijdagen.

Kijk voor alle bijzonderheden, programma en openingstijden op www.magischmaastrichtophetvrijthof.nl    
Alles over Mirakels: De Schatkamer van de Kerstman op www.mirakels.eu

Intocht van de kerstman in Maastricht

Published in Pers en Nieuws

7 DECEMBER – WOENSDAG:

INTOCHT VAN DE KERSTMAN in MAASTRICHT

Op dit moment vindt er een magische metamorfose plaats op het Vrijthof en wordt het huis van de kerstman in gereedheid gebracht.
Op woensdag 7 december arriveert de Kerstman namelijk in Maastricht!
De echte Polar Express Stoomtrein komt rond 16.00 uur aan op het Centraal Station in Maastricht. Samen met de kinderen van Stichting Knoevel gaat de Kerstman met zijn arreslee met rendieren een tocht maken door de stad. Vervolgens zal hij zijn intrek nemen in zijn huis op het Vrijthof, pal naast Mirakels: "De Schatkamer van de Kerstman".

Lokatie: NS station, binnenstad, Huis en Schatkamer van de Kerstman op het Vrijthof
Tijd: vanaf 16.00 uur
Entree: gratis

Magisches Maastricht: eine wunderbare Überraschung!

Published in Pers en Nieuws

Mirakels gaat een grens over!
Heute in die Deutsche Zeitung! Spitze!!

Winnaars deel en win acties op facebook

Published in Pers en Nieuws

Inmiddels heeft Mirakels op haar facebookpagina reeds verschillende “Deel & Win”-acties uitgevoerd. Monique Salimans won de onderstaande knuffel Rudolf Rendier. Ingrid Steunebrink en Fiona Zeegers wonnen een set rode en groene armbanden, beschikbaar gesteld door www.ook-leuk.nl.

Kasteel Mirakels komt tot leven

Published in Pers en Nieuws

Nog een paar nachtjes slapen en op 28 november 2015 komt Kasteel Mirakels op het Vrijthof tot leven. Wie ons op www.facebook.com/MirakelsMaastricht volgt zal al wat “timelaps” van de opbouw (semi-live) voorbij hebben zien komen. Wie dat nog niet heeft gezien, hierbij alvast een impressie van de werkelijke situatie.

kerstshoppen mirakels 01
Timelapskerstshoppen mirakels 02

Persbericht: Kerstmarkt Magisch Maastricht Vrijthof vernieuwt!

Published in Pers en Nieuws

Maastricht, 10 november 2015. De Kerstmarkt Magisch Maastricht Vrijthof krijgt dit jaar een kwaliteitsimpuls. Nog niet eerder waren zoveel sfeervolle kerstartikelen op een kerstmarkt te koop! Speciaal voor deze primeur wordt een schitterend decor opgebouwd dat “Kasteel Mirakels” heet. Wie dit jaar de kerstmarkt bezoekt zal aangenaam verrast zijn door de vernieuwde uitstraling. De Kerstmarkt Magisch Maastricht Vrijthof vindt plaats van zaterdag 28 november t/m dinsdag 29 december 2015.

Het wordt voor de grote kerstmarkten steeds moeilijker om creatieve standhouders te vinden die met een uitgebreide collectie kerstartikelen op de markt willen gaan staan. Enerzijds komt dat door het eenzijdige aanbod, waarvan een afwijkende collectie nog maar moeizaam door standhouders is te vinden. Anderzijds is het voor standhouders een risico om zich alleen op kerstartikelen te richten die slechts een korte tijd van het jaar verkocht kunnen worden.
Uniek dat de initiatiefnemers van Kerstmarkt Magische Maastricht Vrijthof aan de ondernemers Dolf Langelaan en Mirella Hermans de kans bieden dit jaar een groots opgezet romantisch Kasteel Mirakels in Anton Pieck-sfeer neer te zetten. In dit kasteel, dat voor het Generaalsgebouw de Hoofdwacht wordt neergezet, kunnen bezoekers op een oppervlakte van 200 vierkante meter kerstshoppen, zoals dat ooit bedoeld is. Nog nooit was het assortiment aan kerstspullen op het Vrijthof zó groot! Meer dan 10.000 verrassende en betaalbare kerstartikelen zullen in een sfeervolle kasteelwinkel worden aangeboden. Denk daarbij aan levensgrote Kerstmannen, kerstpluche, kerstkeramiek, guirlandes, een ruime sortering handgeblazen kerstballen, houtsnijwerk, kerstmutsen, geschenken, sneeuwpoppen, rendieren, kerstmokken, kerstsieraden, accessoires, notenkrakers, lantaarns, verlichte kersthuisjes, soldaten, engelen, maar ook verlichte "kerstbomen" van 4 meter hoogte als prachtige decoratiestukken. En dan nog veel, veel en véél meer.

Vrijthof Maastricht opnieuw de mooiste
Met de vernieuwingsimpuls zal de Kerstmarkt Magisch Maastricht Vrijthof opnieuw de mooiste kerstmarkt van Europa zijn. De succesvolle onderdelen blijven natuurlijk behouden. Zo zullen naast Kasteel Mirakels nog eens zo’n 65 standhouders vanuit de sfeervolle houten chalets hun producten aanbieden, waardoor het voor de bezoekers een feest wordt om op zoek te gaan naar originele cadeautjes.


Jong en oud kunnen er heerlijk schaatsen op de 800m² grote schaatsbaan. En wie in het reuzenrad durft, kan de Magische skyline van Maastricht bewonderen. Daarnaast zorgen een winters kersttreintje, een unieke nostalgische grande carrousel en een mega glijbaan voor vertier voor alle leeftijden. Ook het sfeervolle horeca-paviljoen zal niet ontbreken en vanuit de sfeervolle Gluhweinbar kunt u genieten van een prachtig panorama over het Vrijthof en tevens een oogje houden op uw schaatsende kinderen.

Even bijkomen van alle magische indrukken? Verover dan een plaatsje op een verwarmd kerstterras met zicht op de imposante Sint Servaasbasiliek en Sint Janskerk en geniet van winterse lekkernijen zoals warme chocolademelk met slagroom en verse oliebollen.


De Kerstmarkt Magisch Maastricht Vrijthof wordt gehouden van zaterdag 28 november t/m dinsdag 29 december 2015.
Meer informatie over de gehele kerstmarkt: www.magischmaastrichtvrijthof.nl
Meer informatie over Kasteel Mirakels Maastricht: www.mirakels.eu

 

Artist impression
1. Artist impression van Kasteel Mirakels op het Vrijthof Maastricht.

 

Decor Kasteel Mirakels
2. Decor Kasteel Mirakels Maastricht waarin grootste collectie kerstartikelen in Nederland te vinden zal zijn.

 

Kasteel Mirakels
3. Decor Kasteel Mirakels zoals het ook in Maastricht zal worden opgebouwd.

Ook leuk voor personeelsverenigingen

Published in Pers en Nieuws

Informeer jullie personeelsverenigingen maar en zeg dat je absoluut naar Mirakels Maastricht wil komen eten, drinken, shoppen en kerst-beleven. Serieus geinteresseerd om met bedrijf te komen? Stuur een persoonlijk berichtje en we maken een maatwerkaanbieding.

Mirakels Maastricht al flink in de media

Published in Pers en Nieuws

Nu al heel veel aandacht voor Mirakels in diverse media!